Ga verder naar de inhoud
Icon Toolbox & Inspiratie

‘All we can save’ Circles

Een traject van 10 geleide groepsgesprekken aan de hand van bestseller ‘All we can save’ van Ayana Johnson en Katharine Wilkinson.

Type
Website
Taal
Engels
Thema's
Coverbeeld The All We Can Save Project

‘All we can save’ is een boek van schrijfster en klimaatactiviste Dr. Katherine Wilkinson. Elke Circle is een kleine, autonome groep mensen die All We Can Save samen leest in de loop van 10 sessies. De bedoeling is om zinvolle gesprekken te stimuleren en elke stem te laten horen. 

“Heb je nood aan een diepere dialoog over de klimaatcrisis en het opbouwen van een ‘community’ rond oplossingen? Wij ook. Daarom hebben we All We Can Save Circles opgericht — net als een boekenclub, maar dan cooler, dieper en uitgebreider.” 

Voor wie en wanneer te gebruiken?

Misschien niet meteen letterlijk toepasbaar maar wel boeiend als aanpak: in groep eenzelfde boek over klimaat lezen en daarover samen in gesprek gaan op een gestructureerde, veilige manier.

Icon Toolbox & Inspiratie

Meer tools en inspiratie

Iedereen mee

Iedereen mee + 2

Checklist - De taal van het klimaat

Welke zijn de 5 biases die ervoor zorgen dat we (n)iets doen? Ontdek ze hier en ga ermee aan de slag voor jouw klimaatcommunicatie. Bron:…
Type
Tool
Taal
Nederlands
Iedereen mee

Draagvlakmonitor Vlaamse overheid

Professor Maarten Vansteenkiste (Universiteit Gent) en professor Ann DeSmet (Universiteit Antwerpen) ontwikkelden in opdracht van…
Type
Website
Iedereen mee + 1

Climate Visuals

Een straffe fotobibliotheek van Climate Outreach voor het vertellen van krachtige, herkenbare klimaatverhalen. 
Type
Tool
Taal
Engels +2