Ga verder naar de inhoud
Icon Toolbox & Inspiratie

InsideOut: over goede klimaatgesprekken

Toolbox voor het voeren van klimaatgesprekken met aandacht voor emoties en relaties. 

Type
Website
Taal
Engels
Thema's

Project InsideOut is een wereldwijde gemeenschap van activisten en klinisch psychologen die evidence-based gedragsverandering rond klimaat willen aanmoedigen. Ze focussen daarbij vooral op emotie, relaties en gesprekken als drijfveren voor verandering. 

De toolbox is gratis en is in detail uitgewerkt: je vindt er niet alleen draaiboeken maar ook voorbeeldmails en basispresentaties. 

Deze beweging inspireerde onder meer organisaties zoals KlimaatContact die in Vlaanderen klimaatcoaches opleidt en klimaatgesprekken faciliteert.

Kleurrijke illustratie waarop 4 personen staan afgebeeld.

"Wat is de krachtigste hefboom om transformatieve, maatschappelijke, duurzame gedragsverandering op grote schaal teweeg te brengen? Is het angst, druk, sociale schaamte, onderwijs, positieve verhalen, hoop? Wat zorgt ervoor dat mensen snel actie ondernemen?"

Voor wie en wanneer te gebruiken?

Deze tools en templates helpen iedereen die dat wenst klimaatgesprekken — waarbij emoties en relaties een belangrijke rol spelen — te voeren met zijn of haar doelgroep.

Icon Toolbox & Inspiratie

Meer tools en inspiratie

Iedereen mee

Iedereen mee + 2

Checklist - De taal van het klimaat

Welke zijn de 5 biases die ervoor zorgen dat we (n)iets doen? Ontdek ze hier en ga ermee aan de slag voor jouw klimaatcommunicatie. Bron:…
Type
Tool
Taal
Nederlands
Iedereen mee

Draagvlakmonitor Vlaamse overheid

Professor Maarten Vansteenkiste (Universiteit Gent) en professor Ann DeSmet (Universiteit Antwerpen) ontwikkelden in opdracht van…
Type
Website
Iedereen mee + 1

Climate Visuals

Een straffe fotobibliotheek van Climate Outreach voor het vertellen van krachtige, herkenbare klimaatverhalen. 
Type
Tool
Taal
Engels +2